keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Koulu: estenomiopiskelijan kevät 2014

Ihan ensiksi, kun kerta tulokset tulivat viime viikolla, onnea kaikille uusille estenomiopiskelijoille! Olette päässeet ihan mahtavalle alalle!

Vaikka nautinkin kesälomasta (töitä tehden), voisin kertoa viime kevään kursseistani.
 Ensimmäinen vuosi kauneudenhoitoalan koulutusohjelmassa on takana, ja tunnen niin olevani oikeassa paikassa. Melkein (ihan vaan melkein) harmittaa olla lomalla, kun odotan innolla tulevan syksyn kursseja.

Keväällä kävimme biokemian kurssin. Paljon perusasioita soluista, bakteereista, allergiasta yms. Kurssiin kuului myös kosmetiikan biokemiaa. Biomolekyylejä ovat hiilihydraatit, proteiinit ja rasvahapot. Teen oman postauksen kosmetiikan biomolekyyleistä, sillä niistä on minulla enemmänkin sanottavaa.

Talouden suunnittelu - kurssi jaettiin muutamaan osaan. Meillä oli ostotoimintaa sekä logistiikkaa, Excelin alkeet, kirjanpitoa ja talouslaskuja. Kirjanpito oli minusta aika hauskaa, koska tykkään kirjoitella erilaisia listoja itselleni. Talouslaskut ovat tuttuja aiemmista opinnoistani. Sen sijaan Excel oli minulle aika kova pala purtavaksi. Kurssi oli kyllä todella hyödyllinen.

Anatomian ja fysiologian osuus oli hankala. Asia on sinänsä mielenkiintoinen, mutta kun vertaa kiinnostustani munuaisen rakennetta ja virtsaneritystä tai kosmetiikan raaka-aineita kohtaan, ei varmaan tarvitse selitellä motivaation puutettani. Tähän kurssiin kuului myös muutama ravitsemuksen tunti. Ravitsemusta olisin opiskellut enemmänkin. Teimme aika vapaavalintaisia esityksiä tunneille, yleistä teoriaa meillä oli aika vähän. Minun ryhmäni kertoi suklaan terveysvaikutuksista. Mikäli ymmärsin oikein, tulemme onneksi käsittelemään myöhemmin opinnoissamme lisää ravintolisiä. Minusta ne liittyvät jo paljon lähemmin alaamme. Tietysti yleissivistys on tärkeää, ja kun ihminen on psyko-fyysis-sosiaalinen kokonaisuus, kaikki vaikuttavat kaikkeen.

Lainsäädäntöä meillä oli ihan viimeisenä. Tutustuimme kosmetiikka asetuksen 1223/2009 sisältöön, josta olinkin tehnyt oman postauksen tenttiin opiskellessani. Tentti meni aika hyvin, postauksen tekemisestä oli hurjasti apua opiskelumielessä. Minusta paras tapa oppia on opettaa muille. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...