perjantai 5. kesäkuuta 2015

Kosmetiikkamainoksia 1920 - luvulta

Kosmetiikkamainokset ovat muuttuneet paljon sadassa vuodessa. Minulla on Aamu - nimisen lehden koko vuosikerta 20 - luvulta. Niissä on mainoksia ompelutarvikkeista lastenrattaisiin, Fazerin suklaata, vaatteita, huonekaluja ja kaikkea. Mutta ei yhtään ainuttakaan kosmetiikkamainosta. Ei edes saippuasta. Selvästi on koettu, ettei perheellisille kuulu mainostaa värikosmetiikkaa tai muitakaan kosmeettisia tuotteita. 1910 - luvulla värikosmetiikkaa käyttivätkin enimmäkseen näyttelijät ja maksulliset naiset. Sen jälkeen 1920 - luvun flapper tytöt punasivat huuliaan hävyttömästi julkisilla paikoilla. Pikkuhiljaa asenne muuttui, mikä näkyy erityisesti kansainvälisten merkkien mainonnassa. 

Valikoin muutaman hauskan kosmetiikkamainoksen 1920 - luvulta. Tästä on melkein sata vuotta, mutta tuttuja merkkejä on paljon. Välillä sitä unohtaakin kuinka vanhoja Palmolive, Colgate, Gilette ja Pepsodent ovatkaan.

Ihania nämä vanhat mainokset ovat minusta siksi, että niissä on niin paljon kirjoitusta. Hammastahnojen ja puutereiden käyttö ei ollut samanlainen itsestäänselsyys kuin nyt. Sen vuoksi mainoksissa on enemmän kuvailtu miten tuotetta käytetään ja miksi sitä pitäisi käyttää.
Minua viehättää kovasti tuo Cotytan , eräänlainen itseruskettava. Itseruskettavat ovat todellinen hitti juuri näinä päivinä, erityisesti kesäjuhlia varten. Coty on myös yhä olemassaoleva kosmetiikkajätti  (Marc Jacobs, Calvin Klein, OPI; Philospohy, Sally Hansen, Rimmel...)

Viimeinen kookosöljyshampoo menestyisi nyt varmasti hyvin. Kookosöljy on juuri nyt yksi kuumimpia kosmetiikan trendejä.

Tämä postaus on omistettu työkaverilleni, joka pitää myös kovasti 20 - luvusta. Paljon onnea syntymäpäiväsi johdosta!

4 kommenttia:

 1. Ihania mainoksia :D ja tuon toiseksi viimeisen mainoksen ajatus pätee vielä tänäkin päivänä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin päteekin! Onneksi nykyään käytetään harvemmin vaaleampaa puuteria kuin mitä oma ihonsävy on. Tuolloin se oli vasta poistumassa muodista.

   Poista
 2. Hauskoja nuo vanhat mainokset. :)

  Mä oon kerrankin jossain asiassa "edelläkävijä" tai ainakin ajan hermolla, kun ostin jo viime vuoden puolella kookosöljyputelin nimenomaan kasvojenhoitotarkoitukseen. Siskoni pesi aineella naamaansa, mistä keksin ostaa tavaraa itsellenikin mutta koen ettei se minulla yksinään puhdista kasvoja kunnolla, mutta saatan käyttää sitä 2. vaiheen puhdistuksena tai sitten vain jättää naamalla yöksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa antaa mielikuvitukselle valtaa kookosöljyn kanssa. Käyttötarkoituksia on niin paljon. Hyvä kasvoille, hiuksille, kynsinauhoille tai vaikka sheivausöljyksi säärille. Vaikka se ei puhdistaisikaan kasvoja täysin, sille takuulla löytää vaikka mitä käyttötarkoituksia. Naamionakin se on takuulla toimiva. Hyvin liuottaa ylimääräistä talia ihon alta ja tuo lisää kosteutta ihoon.

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...