keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Pariisin ostokset ja ostosvinkit

Bonjour! Ça va?
Vietin lyhyen loman Pariisissa viime viikolla. Se on kyllä mitä upein kaupunki. Minulla oli todella hauskaa. Siellä oli koko matkan ajan hellettä. Jopa sen verran, että kuumuudesta ja auringosta tuli minulle hieman vastoinkäymisiä. Poltin hartiani, niskan, nenän, poskipäät ja huulet. Ihoni oli ihan vereslihalla jaloista. Rakkojakin oli melkoisen paljon. Emme menneet yhtään bussilla tai metrolla. Kävelimme ja välillä kuljimme taksilla, joten ei mikään ihme, että siitä tuli seurauksia. Jos olet lähdössä Pariisiin kesäaikaan, aurinkovoide ja rakkolaastarit ovat must!


Printemps viettää 150 -vuotisjuhliaan. Siellä oli kaikkea kivaa tapahtumaa ja kauniit esillepanot siihen liittyen. Jos tavaratalot vähät ahdistavat, Printempsissa on enemmän tilaa liikkua kuin Galleries Lafayettella. Sopii ehkä enemmän suomalaiseen makuun. Se on upea, mutta ei liian oopperatalomaisen pramea. Galleries Lafayette on niin ällöttävän upea, että päähän siinä menee sekaisin. Voisi melkein jättää museot välistä, ja tulla vain ihastelemaan tätä rakennusta. Lafayettella oli jotain pientä ulkosivuremonttia. Ulkoa siitä ei kyllä saa nyt nin kivoja kuvia. 

Galleries Lafayettella on tavallisten selektiivisten sarjojen lisäksi paljon sellaisia, joita ei saa Suomesta. Niitä esimerkiksi Dolce& Gabbana, Givency, Shu Uemura, Jo Malone ja Diptyque.

Hotellimme oli Marais- kaupunginosassa,vastapäätä Le BHV Marais - tavarataloa. Siellä oli hyvin edustettuna selektiiviset sarjat, tuoksut ja myös luonnonkosmetiikkaakin. Siellä ei ole samanlaista väentungosta kuin Haussmannin tavarataloissa.

Maraisin kaupunginosassa Rue des Francs Bourgeois on hyvä ostoskatu. Sieltä löytyy esimerkiksi:
- Guerlain
- MAC
- Kiehl's
- L'occitane
- Jo Malone
- Diptyque
- Esteban
- Penhaligon's
- Marionnaud

Marionnaud on Sephoran lisäksi ketjuliikkeitä, joista saa selektiivistä kosmetiikkaa. Apteekkeja Pariisissa on paljon. Niissäkin on aika hyvät kosmetiikkavalikoimat. Penhaligon's on hajuvesiliike, Estebanilla on upeat huonetuoksut ja tuoksukynttilät valikoimissaan.

Avenue des Champs- Élysées on suosikkipaikkojani koko kaupungissa. 68 Guerlain on kokemisen arvoinen.Sephora on myös ihan siinä Guerlainin vieressä. Siellä kannattaa varautua myyjien tyrkyttävään tyyliin ja pitkiin kassajonoihin. 

Mitä kannattaa ostaa?
 - Pariisissa on paljon pieniä tuoksukauppoja ja sellaisia merkkejä, joista en ole koskaan kuullutkaan. Niihin kannattaa tutustua
- Sabe Masson voidemaiset tuoksut (oma liike)
- Selektiivisiä tuotteita, joita ei saa Suomesta
- Kauniita saippuoita, huonetuoksuja ja tuoksukynttilööitä on tarjolla paljon
- Guerlainilla on lukematon määrä exclusive - tuotteita, joita ei ole saatavilla Suomesta. Niihin kannattaa satsata. 
- Apteekkikosmetiikka on suhteellisen edullista
 

 
Ostokseni:

Guerlainin uuden Mon exclusif - tuoksun sain syntymäpäivälahjaksi poikaystävältäni. 
Tarkoituksenani oli ostaa limited edition meteoriittihelmet, mutta ne oli loppuunmyyty. Toisaalta vakikokoelman helmet sopivat parhaiten ihonsävyyni. Toisaalta siis loppu hyvin kaikki hyvin. 

Marseille - saippuoita en pysty vastustamaan. Niitä lähtikin mukaan jopa 5 tällä kertaa. Nopeastihan nmämä tietysti loppuvat kesken. Koska sain jo yhden tuoksun, valitsin Diptyquelta tuoksun sijaan tuoksukynttilän. Sain kyllä suloisen näytteen ruusuhajuvedestä.
4 kommenttia:

 1. Kiva postaus Pariisista! Tykkään kaupungista valtavasti ja kävin syksyllä siellä.Blogissani on kuvaa ja tekstiä reissuista. Tuo Guerlainin myymälä on kyllä tosi hieno, ostin sieltä syksyllä hajuveden French Kiss ;) tietysti.
  Kivaa kesää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pariisi ja Guerlain ovat ihan suosikkiasioitani. :)
   Kiitos, mukavaa kesää sinullekin!

   Poista
 2. Kai menet ensivuonna Pariisiin In-Cosmeticsiin ;)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...