torstai 27. elokuuta 2015

Tallinnassa taas

Käyn useamman kerran vuodessa Tallinnassa. Viimeksi kävin heinäkuussa ja sitä edellisen kerran vähän ennen äitienpäivää. Silloin tein aika kivoja löytöjä Virukeskuksen Kaubamajasta. Esimerkiksi kuorivat sukat noin kuudella eurolla, hauskoja kankaisia naamioita ja suloisen käsivoiteen. En silloin saanut postattua aiheesta, joten tässä vähän kuvatunnelmointia.  


Kaubamajan valikoimat aina lahduttavat ja masentavat minua. Valikoimaa on niin paljon verrattuna Suomeen. Sieltä tekisi mieli tehdä löytöjä, mutta ei tiedä edes mistä alottaisi.

Luonnonkosmetiikka on esillä hauskasti. Valikoima on hyvä ja melenkiintoinen. Erityisesti kylpytuotteiden määrä on huumaava. Suomessahan kylpytuotteita saa etsiä kissojen, koirien ja tryffeliporsaiden kanssa, eikä siltikään välttämättä löydy mitään.

Tallinna on niin idän ja lännen törmäyspaikalla. Paikalliset panostavat paljon ulkonäköönsä, vaikka palkka olisikin pieni. Tutut kansainvälisten firmojen tuotteet ovatkin siellä hieman meidän hintoja edullisempia. Erityisen mielenkiintoista on se, että monilla meidän marketeistakin tutuilla merkeillä on ihan samat tuotteet Virossa, mutta ihan erilaisissa pakkauksissa. Tai samalla merkillä on paljon laajempi valikoima, esimerkiksi vartalovoiteiden tuoksuissa, kun mitä Suomessa. Jos siis ostaa vaikka ihanan Nivean voiteen sieltä, on 60% todennäköisyys, ettei sitä Suomesta löydy. Esimerkkinä vielä mainittakoon Garnierin deodorantit, jotka ovat siellä pallon muotoisissa pakkauksissa.

Varakkaiden turistien määrä on siellä ihan toista luokkaa. Kalliita ihan kummallisia hajuvesimerkkejä on pilvin pimein. Korkeimmat tuoksupullojen hinnat huitelevat siinä 600 euron paikkeilla. Viime reissullani yritin yllyttää kaveriani ostamaan Penhaligon'sin tuoksun. Tulimme siihen tulokseen, että ehkä se silti kuuluu ostaa mielummin Lontoosta.Virukeskuksessa on ihana tuoksukauppa Crème de la Crème. Ostin sieltä kyllä vain Diptyqye kynttilän. Palvelua siellä sai englanniksi. Itseasiassa palvelu oli ehkä kiusalliseen pisteeseen asti ystävällistä. Kynttilä pakattiin paperikassiin. Tuotteen päälle laitettiin silkkipaperia, johon suihkautettiin hajuvettä. Sain lisäksi vielä pari näytettä mukaan. Myyjä kiersi paperikassin kanssa kassatiskin ympäri, ja luulin hänen ojentavan siinä vaiheessa kassin minulle. Mutta ei. Hän saattoi minut kaupan ovelle asti, samalla kun minä ihan tyhmänä seurasin käsi pitkällä ojossa koko matkan (anna mulle se jo). Jos käytäntö olisi tutumpi, niin mikäs siinä. Tunsin kyllä itseni aika toopeksi. 

Liikkeen brändit löytyy täältä.
Goodkaarma oli hassu pikku kauppa ihan siinä Crème de lan vieressä. Valikoimissa näytti olevan vaikka mitä pienyritysten tuotteita. Monet mahdollisesti luonnonkosmetiikkaa tai sen kaltaista. Sieltä takuulla löytyisi kivoja tuliaisia vaikka isovanhemmille. Kotoisa tunnelma, ja täällä sai katsoa paremmin rauhassa.
Ostokseni ja näytteet.

Minulla on taas suunnitteilla päiväristeily syyskuun aikana. Voisin panostaa vielä enemmän vertailevaan tutkimukseen. Viimeksi en halunnut uuvuttaa kaveriani liikaa kosmetiikkaosastoilla. Seuraavaksi voisin japanilaiseen tyyliin kuvata vähän kaikkea ja paljon. 

 Yhteenvetona sanoisin vielä, ettei kosmetiikkaintoilijoiden tarvitse mennä Tallinnaa kauemmaksi pyhiinvaellukselle. Siellä on kaikki tarvittavat, luksusmerkeistä luonnonkosmetiikkaan.

1 kommentti:

  1. Tryffelipossu :D Olenkin muutamasta blogista jo lukenut Tallinnan luonnonkosmetiikkavalikoimasta, täytyy vielä toteuttaa oma retki. :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...