maanantai 7. huhtikuuta 2014

Koulu: Kansainvälisyysviikko

Meillä oli koulussa kansainvälisyysviikko, jolloin normaalia opetusta ei ollut ollenkaan. Sen sijaan meillä kävi vierailevia luennoitsijoita ulkomailta ja yrityksiltä. Myös vaihdossa olleet ja ulkomailla työharjoittelunsa suorittaneet opiskelijat kertoivat kokemuksistaan. Kaikki esitykset olivat englanniksi, myös suomalaisten pitämät. Aluksi se tuntui hassulta, mutta pian siihen tottui.

Erityisen mielenkiintoiset esitykset liittyivät juuri omaan alaamme. Kyllähän bisnespuolenkin esitykset kiinnostivat, mutta näitä suorastaan ahmin silmilläni ja korvillani.

Claim Support: Science
 and Marketing behind Cosmetic Products

Dr. Maria Labedzka, Cosmetic
Science, London College Fashion, UKMaria Labedzka on kemianopettajana London College of Fashion koululla. Siellä Cosmetics Science koulutusohjelma vastaa aika paljon estenomin koulutusohjelmaa Suomessa. Luennollamme hän kertoi kosmetiikkatuotteiden väittämistä, mitä ne voivat olla, millä tutkimuksilla ne voidaan todistaa ja mitä lakeja niihin liittyy. Ensi alkuun kävimme läpi kosmetiikan ja lääkkeiden eroa määritelmässä. Esimerkiski Vaseline on alun perin tuotu markkinoille lääkkeenä. Sitten kävimme läpi Pantene Classic care hoitoaineen väittämiä. 
Hoitonaineessa on väittämä 100 % vahvemmat hiukset.

Enemmän vahingoittuneita hiuksia -> heikommat hiukset
Vähemmän vahingoittuneita hiuksia -> vahvemmat hiukset


Toinen esimerkki oli antiperspiranteista. 48h antiperspirantin teho testataan "hotroom testillä". Vähintään 30 testaajaa laitetaan istumaan 40 asteen huoneeseen. Hikoilun määrää mitataan ja peseytymistä valvotaan. 48 tunnin kuluttua hikoilun määrä on vielä 20% vähemmän kuin mitä deodorantin käytöllä olisi.
Cosmetics Safety - From Confusion to Clarity

M.Sc. Research Director Alex Westerberg, Cosmarts LtD

Luentomme käsitteli kosmetiikan "risks and hazards" , vaaroja ja uhkia. Tärkein opetus oli, että annostus tekee myrkyn. Esimerkiksi liian vähän vettä tai liian paljon vettä elimistössä on tappavaa.

Opin myös, että eteerinen "Citrus oil" voi aiheuttaa fototoksisen reaktion iholla sen reagoidessa UV -valon kanssa. Reaktio muistuttaa auringonpolttamaa. 

Kävimme myös läpi luonnollinen vastaan synteettinen - ongelmaa. Monesti kuvitellaan, että luonnollisuus on parempi. On huomioitavaa, että luonnossa on hyviä raaka-aineita sekä hyvin hyvin vaarallisia myrkkyjä. Itseasiassa maailman vaarallisimmista mrykyistä vaarallisimmat ovat peräisin luonnosta, ensimmäisenä botuliini.

Luonnonmukainen basilika öljy sisältää kolme EU 26 allergeenia ja yhden EU:n käyttöä rajoittaman aineen. Luonnollisuus ei siis missään nimessä tarkoita myrkyttömämpää ja turvallisempaa.
 
Classification of Perfumes
 Perfume Entrepreneur M.Sc. Sakari Penttinen, PP PerfumesEn meinannut pysyä nahoissani tämän Sakari Penttisen luennon aikana. Hän on suomalainen hajuvesiyrittäjä. Kun kuulin nimen Grasse, olin jo aivan myyty. Grasse on ranskalainen kaupunki, joka on kuuluisa tuoksuhistoriastaan. PP Perfumesin tuoksut valmistetaan juuri Grassessa. Itse olen tavallaan käynyt kaupungissa, valitettavasti emme löytäneet keskustasta parkkipaikkaa ja jatkoimme seuraavaan kaupunkiin. Olisin halunnut vierailla siellä tuoksumuseossa.

  Sakari Penttinen siis luennoi meille tuoksujen luokittelusta, josta on tulossa ihan oma postaus seuraavaksi.
PP Perfumesin tuoksut:
Hannele Eau de Parfum 
Helena Eau de Toilette 
Aurora Eau de Toilette 
Angelo Caduto Eau de Toilette
Disco Diva Eau de Toilette
Lisette Eau de Toilette
PP Perfumes Eau de Cologne 
PP Perfumes Facebook

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...