torstai 17. heinäkuuta 2014

Tuoksuhistoriani

Mietin, että olisi hauskaa listata ylös kaikki tuoksut, joita olen käyttänyt. Tajusin, että se on samalla kasvutarinani, rumasta ankanpoikaisesta kasvoi joutsen tai jotain siihen suuntaan.

Minulla on kuulemma ollut ihan lapsena joku vaaleansininen lastentuoksu. Emme äitini kanssa pystyneet jäljittämään sitä, joten tuoksuhistoriani alku ajoittuu nyt ala-asteelle.

Sain äidiltä lahjaksi Jlo Glow -setin, jossa tuoksun mukana tuli myös vartalovoide ja suihkugeeli. En ole varsinaisesti ollut mikään Jennifer Lopez -fani. Ihan mielelläni muutamaa kappaletta kuuntelin, mutta ikäluokassani Jlo Glow oli ilmiö. Vähän hävettää, mutta tämä oli onneksi ensimmäinen ja viimeinen julkkistuoksuni.



Kun L'occitane tuli Suomeen, kävimme äitini kanssa vähän shoppailemassa. Sain mm. EdT Verveinen. Siitä alkaen L'occitane on ollut hyvin sydäntä lähellä.


Sain 2006 Tapiolan Stockmannilta miniatyyrituoksun J'adoresta. Rakastuin siihen palavasti, ja sain paljon kehuja siitä ystäviltäni. Äitini osti sitten lahjaksi minulle sesonkituoksuna J'adore Gold Supremen, jossa on kultaglitteriä mukana. Käytän tuoksua edelleen, ja haluan ehdottomasti vielä uuden J'adoren, en vain tiedä vielä minkä version (lue: lahjaksi L'Or).


Tuolla hyllyssä minulla on vielä äidiltä käyttämättä jäänyt Salvatore Ferragamo Incanto Dream.


Tätini toi minulle tuliaiseksi Moschinon I Love Loven kun olin yläasteella ( 2005 tai 2006 ehkä). Pidin siitä silloin kovasti, ja sainkin sen käytettyä melkein loppuun. Melkein tyhjän pullon olen hävittänyt vasta tänä kesänä. 


Pidin kovasti H&M Lanvin kokoelmasta 2010, ja jonottelin sitä varmaan jo seitsemältä aamulla Aleksanterinkadulla. Minua haastateltiin NRJ:n aamupoikiin.  Tätini muisti tämän, ja hankki minulle 2010 jouluksi Jeanne Lanvin tuoksun. En olisi ikinä itse keksinyt sitä, mutta tämä on yhä suosikkejani. Olen käyttänyt sen yhden 30ml jo loppuun, mutta voisin ostaa uuden pullon.




Syntymäpäivälahjaksi 2013 sain tädiltäni Escadan Cherry in the airin. Stockmannin myyjä suositteli sitä, kun tätini kertoi hakevansa Geisha -henkeä. Minulla on mustat hiukset, hyvin vaalea iho ja tyyliini kuuluu punatut huulet. Saan jatkuvasti kuulla näyttäväni geishalta, posliininukelta tai Lumikilta. Eräs asiakkaani sanoi, että sopisin hyvin kirsikkapuun alle. Heti perään hän kysyi, olenko ihan suomalainen.





Poikaystävältä olen saanut lahjaksi jo kolmesti tuoksuja. Toisena yhteisenä joulunamme (2010) hän osti minulle himoitsemani "Lolaboksin". Minulla on tuo boksi yhä tallessa. Tuoksun sain kulutettua loppuun juuri vähän aikaa sitten.

 Oh, Lolan sain lohdutuslahjaksi, kun jäin inttileskeksi 2011.


 Viime jouluna hän ratkaisi pulmani, Prada Candy vai Prada Candy L'eau valitsemalla L'eaun.


2011 jouluna sain poikaystäväni vanhemmilta Lancômen Midnight Rose lahjasetin. Ihastuin tuoksuun, koska mainoksessa oli Emma Watson, ja tuoksusta sanottiin, että sopii sellaisella, jonka sielunmaisema on iltaöinen Pariisi. Tuoksun olen kuluttanut loppuun, mutta miniatyyri on vielä jäljellä. Vaikka pidinkin tästä paljon, en aio ostaa uutta pulloa, vaikka olisinn saanut noin parilla kympillä L'oréalin ystävämyynnistä.


Ensimmäiset itseostamani tuoksut

Uskomatonta, mutta totta. Olen vasta keväällä ostanut ensimmäistä kertaa itse itselleni tuoksuja. Olen aina saanut ja pyytänyt niitä lahjaksi.

Hulluilta päiviltä ostin Escadan Cherry in the airin.

Stockmannilta kävin kotiuttamassa LPRN:n.



Helsinki -Vantaan lentokentältä mukaani tarttu Guerlainin Terracotta.


Heathrown kentältä ostin muistoksi YSL Parisiennen. 


Stockmannin kesäalessa en voinut vastustaa Shalimar Initialia.


Nyt kun ryhdyin tälle linjalle, että ostan myös itse itselleni, en tiedä kuinka saan lopetettua. En sentään ole heinäkuussa ostanut yhtäkään...

Järjestyksessä:
- Tuntematon baby -tuoksu*
- Jlo Glow*
- L'occitane Verveine EdT*
- Moschino I Love Love*
- Dior J'adore Gold Supreme (2006)
- Ferragamo Incanto Dream*
- Jeanne Lanvin (2010)
- Marc Jacobs Lola (2010)
- Marc Jacobs Oh, Lola! (2011)
- Lancôme Midnight Rose (2011)
- Escada Cherry in the air (2012)
- Prada L'eau (2013)
- Guerlain La petite Robe noire  (2014)
- PP Perfumes Aurora
- Guerlain Terracotta
- YSL Parisienne
- Guerlain Shalimar Initial

* Huom. Tarkkaa vuotta TAI järjestystä en pystynyt jäljittämään näille.

Toivottavasti en ole unohtanut mitään. Mutta kehitystä on huomattavissa. Minua saattaa miellyttää yhä joku Marc Jacobsin tuoksu ja merkkinä pidän siitä kovasti, mutta haen nyt tuoksuiltani enemmän jotain muuta. Pullojen ulkonäkö on minulle tärkeää. Nyt minua kiinnostaa enimmäkseen luksusmerkit ja Niche -tuoksut. En ihan vain ole varma, mistä suunnasta alottaisin uusiin merkkeihin tutustumisen.

Tällä hetkellä haaveissa:
- Emma S. Rue de Varenne EdT
- Armani Si
- Guerlain La petite Robe noire Couture
- Dior J'adore

6 kommenttia:

  1. Ooh, tosi mielenkiintoinen postaus :) Tykkäsin kovasti! Pitäisi varmaan itsekin joskus puuhastella tällainen kokoon... Itselläni nuo Escadan kesätuoksut ovat aina olleet lähellä sydäntä, joten niitä olisikin varmaan yli puolet omasta listasta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos, kiva kuulla! Puuhastele ihmeessä, minua kiinnostaisi lukea se. :)

      Poista
  2. Minäkin tykkäsin paljon tästä postauksesta! :) Meillä näytti olevan jonkun verran yhtäläisyyttä tuoksumaussa. Hauska tuo "sopisit kirsikkapuun alle" :D Minäkin kuulen usein näyttäväni Lumikilta, ja nyt taas erityisesti, kun palasin tummaan tukkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta on aika hauskaa, kun erityisesti yhtä työkaveriani nuoret miehet häiriköivät työpaikallamme, mutta minua tulevat ihastelemaan vain vanhat rouvat.;D Olisin kiinnostunut myös lukemaan tuoksupostauksia sinulta!

      Poista
  3. Oi, ihana kirjoitus! Alkoi ihan inspiroida, taidankin myös kirjoittaa tällaisen omaan blogiini. ;)

    Sulla on kiva ja kauneuteen perusteellisesti suhtautuva blogi. Tykkään!

    //Fanni
    http://mennentullen.blogspot.fi/

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...