maanantai 16. kesäkuuta 2014

Tallinnan kosmetiikkatarjonta ja alehurjastelut

Kävin viime viikon tiistaina päiväristeilyllä Tallinnassa. Maissaoloaikaa oli vajaa neljä tuntia (laiva myöhässä), niin tein vain täsmäiskuja Tallinnan Stockmannille, Kaubamajaan Viru keskukseen ja Rimi -supermarketiin.

Virolaiset käyttävät selvästi paljon enemmän kosmetiikkaa kuin suomalaiset. Se näkyy merkkien ja tuoteryhmien valikoiman laajuutena. 


Lyhyt kosmetiikkasanasto:

ilu= kauneus
ilusalong = kauneushoitola
looduskosmeetika = luonnonkosmetiikka 
näo- ja kehahooldus = kasvojen - ja vartalonhoito
dekoratiivkosmeetika = meikit
juuksehooldus = hiustenhoito
lõhnatuba = "tuoksuhuone"
küünehooldus = kynsienhoito


Kaubamaja

Listan Kaubamajalla myydyistä kauneudenhoitobrändeistä löydät täältä.

Kaubamajan tuoksuosasto on tutustumisen arvoinen. Siellä on kaikki tutut ja vähän vieraammat selektiiviset sarjat, mutta laaja valikoima täysin minulle tuntemattomia sarjoja.

Kaubamajan tuoksumerkit:

Agent Provacateur, Amouage, Annick Goutal, Atelier Cologne, Biehl, Comme des Garcons, Creed, Eisenberg, Esteban, Etro, Humiecki&Graef, Juilette Has a Gun, Keiko Mecheri, Maison Martin Margiela, Montale, Penhaligon, Pineider, Puredistance, Rance, Serge Lutens, SHAIK, Tiziana Terenzi, Xerjoff, Yes for Love

Aigner, Anna Sui, Antonio Banderas, Balanciaga, Baldinini, Beckham, Bentley, Betty Barclay, Beyoncé, Blumarine, Boucheron, Britney Spears, Bruno Banani, Burberry, Bvlgari, Cacharel, Calvin Klein, Carolina Herrera, Cerruti, Chanel, Charriol, Chloe, Clinique, Cristina Aguilera, Davidoff, Diesel, Dior, DKNY, Dolce & Gabbana, DSQuared, Elie Saab, Elizabeth Arden, Ermenegildo Zegna, Escada, Estée Lauder, Feraud, Ferragamo, Ferrari, Ferre, GAP, Giorgio Armani, Givenchy, Gucci, Guerlain, Guess, Hermes, Hugo Boss, Iceberg, Issey Miyake, Ivoire Balmain, J. Del Pozo, Jaguar, James Bond, Jean Paul Gaultier, Jimmy Choo, John Galliano, John Richmond, John Varvatos, Juicy Couture, Just Cavalli, Justin Bieber, Katy Perry , Kenzo, Lacoste, Lady Gaga, Lalique, Lamborghini, Lancome, Lanvin, Laura Biagiotti, Love Love , Madonna, Marc Jacobs, Marina de Bourbon, Mexx, Mercedez- Benz, Mont Blanc, Moschino, Naomi Campbell, Narciso Rodriguez, Nina Ricci, Paco Rabanne, Playboy, Pommelato, Prada, Puma, Roberto Cavalli, S.T. Dupont, Salvador Dali, Sergio Tacchini, Sex and the City, Shakira, Shiseido, Sisley, STR 8, Swarovski, Thierry Mugler, Tommy Hilfiger, Trussardi, Valentino, Van Cleef & Arpels, Versace, Victor&Rolf, YSL


Lähde

Tarkoituksenani oli ostaa Too Facedin Shadow insurence luomivärin pohjustus, mutta Too Faced ilmeisesti jää kokonaan pois valikoimista, kun siellä oli vain yksittäisiä tuotteita jäljellä alennuksessa.

Aiemmin olen viettänyt paljon aikaa Kaubamajan kynsilakkavalikoiman lumoissa. Nyt yritän vähän karsia varastoani, niin en tehnyt sieltä mitään löytöjä. Olisin halunnut ostaa myös Terre d´Oc luonnonkosmetiikkasarjan tuotteita, mutta valikoima oli niistä hyvin pieni, ja pääasiallisesti niistä oli myynnissä vain vanhoja pakkauksia. Suomessa uusia pakkauksia oli myynnissä jo viime syksynä... Luonnonkosmetiikkaa Kaubamajassa on hyvin paljon enemmän kuin suomalaisissa tavarataloissa. Siellä ne ovat myös esillä hyvin kauniisti.

The Balm kosmetiikkaa myydään myös Kaubamajassa. Nämä olisivat hauskoja lahjoja ja pikkutuliaisia kavereille, pakkaukset ovat niin valloittavia.


Stockmann

Listan Tallinnan Stockmannin kosmetiikkabrändeistä löydät täältä.
Listasta puuttuu joitakin, kuten  Natura Siberica. Olen kuullut siitä paljon kehuja.

Kosmetiikkaosasto on jaettu muutamaan osaan:
 selektiivinen
 kampaamotuotteet
 semiselektiivinen-kynsienhoito - tarvikkeet (siveltimet, meikkipussit yms)
 päivittäiskosmetiikka - luonnonkosmetiikka

 Selektiivinen kosmetiikkaosasto on kattava. Edustettuna on kaikki samat merkit kuin Suomessa, mutta monia sellaisiakin, joita ei Suomesta saa.  Luonnonkosmetiikkaosasto ei ole valtava, mutta siellä on paljon mielenkiintoisia merkkejä, joita en ole Suomessa nähnyt.



Tallinnan Stockmannilta mukaani lähti kaksi ihanaa soijavahasta tehtyä tuoksukynttilää. Kynttilöiden tuoksut ovat peräisin eteerisistä öljyistä. Soijavaha palaa pitkään, ja tasaisesti, kynttilän keskelle ei jää hassua kuopaa, vaan pinta pysyy ihanan tasaisena, vaikka kuinka kynttilää polttaisi. Kynttilän hinta Tallinnassa on vajaa 8 euroa, hinta Suomessa reilut 13 euroa. 

Ostin myös syväpuhdistavan kasvojenpuhdistusöljyn. Se poistaa hyvin tehokkaasti meikit ja liat kasvoilta, eikä jätä kasvoja kiristäväksi. Sopii kaikille ihotyypeille. Pakkauksen mukana tulee tuo sininen pesusieni. Hinta Tallinnassa alle 7 euroa, hinta Suomessa noin 9 euroa.


Alennusmyynnit

Toisilla mopo keulii tai lapanen karkaa käsistä. Minä olen laittanut itseni kotiarestiin ja rangastukseksi terotin sormeni uuden meikkikynän teroittimella sekä teen erilaisia katumusharjoituksia. Löytöni Stockmannin alennusmyynneistä torstaina ja perjantaina:


Näin Sonian blogissa Tyttö ilman helmikorvakorua ihanat kuvat, missä suloinen kissa haukkasee kosmetiikkapaketteja. Ajattelin kutsua kissani kuvausavuksi, vähintään näyttämään söpöltä ja kiinnostuneelta. Thanks for nothing!


Ja siitä haukotuksesta en sitten saanut kuvaa...

4 kommenttia:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...