keskiviikko 22. lokakuuta 2014

I Love Me messuilua

Viime vuonna koulumme tarjosi meille ammattiliput, mutta ei enää tätä vuonna. Meillä on aika pieni ala, ja olen aika vakuuttunut, että moniin muihin koulutusohjelmiin käytetään enemmän rahaa ja vaivaa. Minusta on jo ihan tarpeeksi kurjaa, että joutuu koulun ulkopuolella perustelemaan meidän alan tärkeyttä, mutta että koulu eikä opiskelijakunnan hallitus ihan aina ajattele meidän etuja. Täytyisi varmaankin pistää pystyyn ainejärjestö. Onneksi saimme sentään hyvin halvalla ammattiliput. 


Yleensä teen todella vähän mitään löytöjä messuilta. En oikeen syty ekojutuista, rihkamajutuista ja sellaisista halpissarjoista (erityisesti niistä, jotka tulevat Tallinnasta vähän messuilemaan Suomeen). Luonnonkosmetiikkamerkit tutkin tarkemmin. CesarsShop on myös aina oma nähtävyytensä. Kaipaisin enemmän reilusti ammattimaisempia tapahtumia. Enkä tarkoita nyt kauneushoitoloita ja kampaamoita. Olisi kivaa joskus osallistua kunnon kansainvälisiin ammattimessuihin ulkomailla.

Ostin kaksi Dollish Polish lakkaa, The Deathly Hallows ja The Angels Have The Phone Box. Ne kummatkin kuuluvat ihanan The Ultimate Fandom - kokoelmaan. Yksi suosikkilakkamerkkini on a england, ja kotiututin Dancing With Nureyev - lakan Ballerina - kokoelmasta. Kokoelma on saanut isnpiraationsa ballerina Margot Fonteynistä.

OPIn Gwen Stefani joulukokoelmasta ostin glitterin Comet in the Sky ja Don't Speak kultalakan. Coca-Cola Bearest of Them All oli liian suloinen jätettäväksi pois kyydistä.


Luonnonkosmetiikkasuosikkini on terre d'Oc. En jätä välistä tilaisuutta ostaa niitä tuotteita tapahtumista. Karite - käsivoide on suosikkejani. ostin sen sekä messuilta viime vuonna että Pro Luonnonkosmetiikan joulumyyjäisistä. Tällä kertaa mukaani tarttui Beurre Corps Parfum miel - hunajavartalovoide sekä Baume Lèvres Karité nourrissant - huulivoide. 

Tein pienen syrjähypyn myös muotimessujen puolelle, ja ostin titiMadamin viulukorun.


4 kommenttia:

 1. Ihania ostoksia!

  Mä harhaiduin tutkiskelemaan tuota Rapex-tietokantaa kun Maria sen linkkasin, ja hain sieltä kosmet. Henna/kasvivärejä näyttää jonkun verran olevan, myös merkkiä jota viimeksi käytin, syynä mikrobiologiset riskit. Tiedätkö, miten tarkkaan noita valvotaan, vai onko nuo vain pistokokeita? Miten iso riski tuollaiset bakteerit voivat olla?

  Natura Sibericaa näytti listoilla olevan enemmänkin metyyli-isotiatsolinonin liiallisen käytön takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bakteerit kosmetiikassa aiheuttavat esim. ihottumaa, tulehduksia, ja kemianopettajani kertoman mukaan vuonna 2012 useampi jenkki sokeutui luonnonkosmetiikkaripsiväriensä vuoksi. Eli siis useita erilaisia riskejä on olemassa, mutta ei tietysti kaikista tuotteista ja kaikista määristä. Minulla alkaa pian mikrobiologian kurssi, pääsen perehtymään asiaan vähän paremmin.

   En uskalla sanoa tarkkaan, kuinka hyvin näitä valvotaan, mutta uskoisin kuluttajien tuovan aika nopeasti palautetta. Ja jonkin verran pistokokeita varmasti järjestetään. Mutta tietysti pienemmillä yrityksillä on vähemmän resursseja omaan laadunvalvontaan. Monet isot yritykset pystyvätkin paremmin huolehtimaan tuotteittensa laadun tarkistuksista.

   Luonnonkosmetiikassa yleensä on "säilöntäaineena" ainoastaan etanolia, jos sitäkään. Ymmärrettävästi se ei ole yhtä tehokas kuin mitä ei- luonnonkosmetiikan säilöntäaineet. Olen aika varma, että luonnonkosmetiikasta tämänkin takia löytyy helpommin bakteereja.

   Harmi tuo Natura Siberica. Se on ollut tykätty sarja, olen kuullut siitä paljon hyvää. Saataisiinpa parabeenien maine puhdistettua, niin jäisi pois tuollaiset toilailut.

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...