tiistai 14. lokakuuta 2014

Koulu: Ensimmäinen labrapäivä

Olen odottanut niin paljon kemian labratunteja, ja viimein odotukseni on palkittu. Tämä koulutus on ollut niin sen kaiken arvoista. Teimme nyt tiistaina parityönä vaahtoavan kasvoputsarin ja vartalovoiteen. Meillä oli ihan kunnon valkoiset suojatakit päällä, ja ihan uudet kevyet suojalasit. Pelkäsin, että meillä olisi ollut sellaiset uimamaskin näköiset, joten nämä olivat positiivinen yllätys.

Kasvoputsarin valmistimme ensin. Mittasimme ensin kaikki tarvitsemamme aineet, ja sekoitimme ne aika erikoisennäköisellä sekoittimella. pH arvoa säädimme sitruunahapolla, mikä osoittautui melko hankalaksi, ensin laitoimme liian vähän, ja sitten vähän turhankin reilulla kädellä. Olimme ensimmäisenä valmiita, joten meille kävi aika myöhään ilmi, että saimme käyttää väriaineita. Lisäsimme värin vasta pullottamisen jälkeen. Vähän harmittaa, kun laitoin hajustetta hieman liian vähän, se ei ihan peitä raaka-aineiden hajua. Olen myös hieman huolissani pH -arvosta. Saa nähdä onko minulla kasvoja vielä huomenna.Ingredients: Aqua,Sodium Cocoamphoacetate, Decyl Glucoside, Glycerin, PEG-12 Dimethicone, Heather Flower Extract, D-Panthenol, Phenoxyethanol, Citric Acid, Parfum.

Käytimme Jasmine & Peonies nimistä hajustetta ja vaaleanpunaista väriainetta.


Vartalovoiteen raaka-aineiden mittausten jälkeen sekoitimme emulsion vesifaasin ja öljyfaasin erikseen. Sen jälkeen pitkällä lusikalla sekoitimme koko vartalovoiteen käsin. Oli aikamoinen kokemus. Tämä onnistui meiltä aika hienosti. Olen hyvin ylpeä meidän vartalovoiteesta.

Ingredients: Aqua, Polydecene, Polyacrylamide, Persea Gratissima (Avocado) oil, Sepicide HB*  ,D- Panthenol, Saccharide Isomerate, Parfum

* Sepicidelle ( sis. Phenoxyethanol & Methylparaben & Ethylparaben & Propylparaben & Butylparaben)  en löytänyt vielä oikeaa INCI -nimeä. Muokkaan jos ja kun se selviää. 

Hajusteena käytimme Soft Silk hajusteainetta. Siitä tuli aika ihanan raikas ja naisellinen. Meille tuli vähän inspiraation hetkiä nimeämisen suhteen...Torstaina teemme shampoon ja hoitoaineen.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa jännältä! :D Vähänkö siistiä käyttää itse tehtyä kosmetiikkaa! Harkitsin joskus estenomi-opintoja, mutta näin jälkikäteen ajateltuna veikkaan, etten olisi selvinnyt mm. kemian opinnoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen sitä mieltä, ettei kemia ole niin vaikeaa miltä se kuulostaa. Se on todella palkitsevaa saada viedä kotiin itse tehtyjä tuotteita. Olisi niin ihanaa perustaa joskus ihan oma sarja. Minulla on niin paljon ideoitakin. :)

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...