torstai 19. helmikuuta 2015

Koulu: Kevät 2015

Nyt kun painiskelen koulutehtävieni kimpussa, on hyvä hetki vähän raportoida koulun opinnoistani. Tämä on siis toisen vuoden kevätlukukausi. Minulla on muutama isompi palautustyö tässä tuloillaan, mutta maaliskuun puolenvälin jälkeen alkaa helpottaa. Huhtikuussa meillä on enää muutama kontakti, ja koulu loppuukin kokonaan ennen vappua.

Suosikkikurssini tällä hetkellä on kosmetiikkapakkaukset. Perehdymme pakkausmateriaaleihin sekä pakkauksen merkityksiin mm. markkinoinnin, kuluttajan ja ekologisuuden kannalta. Ensi viikolla on palautuspäivä pakkauskurssin projektille, jonka parissa olen ahkeroinut nyt pidempään. Teen omaa projektiani Sampar Parisista, joten olen taulukoinut tuotteita, tunnustellut muovilaatuja ja pohdiskellut niitä monilta kanteilta. Pakkaukset saattaa kuulostaa monelle vähän tylsältä ja itsestäänselvältä, mutta oikeanlaisen pakkausmateriaalin valinta on hyvin olennainen asia. Opettajamme esitteli tunnilla kuinka muovisesta kertakäyttömukista oli syöpymällä tipahtanut pohja, kun siihen oli laitettu hajusteainetta.


Raaka-ainekurssin tentti on ensi viikolla. Aiheena on esimerkiksi kvaternäärisiä typpiyhdisteitä, silikoneja sekä hiusasioita. Hiusasioihin kuuluu hiuksen rakenteen kertaus, permanentti ja värjäys kemiallisena näkökulmana. Mehän emme tee mitään kosmetologien tai kampaajien käytännön töitä. Täytyy sanoa, että vähän jännittää tarttua tenttimateriaaliin, kun yhden monistenipun nimenäkin on "Hankalat kvatit". 

Laboratoriotyö - kurssi ei ole vielä alkanut. Odotan sitä innolla. Pidin paljon syksyn labrapäivistä. Vaikka harva estenomeista päätyisi labraan, minusta on tärkeää ymmärtää pääasiat tuotteiden valmistuksesta. Ainesosaluoettelo kun ei siitä mitään kerro.

Työllistävin ja pisin kurssimme keväällä on markkinointitutkimuskurssi. Teemme sen  e- lomakkeena. Tutkimukseen kuuluu myös tulosten analysointia SPSS - ohjelman avulla. Tämä on kolmas niin kutsuttu työelämätehtävä, jossa meidän itse täytyi etsiä yrityskontakti, jolle teemme työn.

Minulle helpinta nyt ovat Liiketoiminnan johtamisprosessit, jotka on jaettu palvelunjohtamis- sekä esimiestyö- ja henkilöstöjohtamiskokonaisuuksiin. Itse olen melko kiinnostunut esimiestyöstä tulevaisuudessa. Se ei ole minulle ainoa vaihtoehto, mutta haluaisin mahdollisuuden ainakin edetä työssäni.

Vapaavalintaisena kursina minulla on ranskan kielen perusopinnot 2. Matkakuumeeni sen kun vain kasvaa tunti tunnilta. Syksyn ranskan kurssilla kävimme siis ihan alkeita, ja tämä on siihen suoraa jatkoa. Viikonpäiviä, kuukausia ja vastaavaa. Valinnaisissa kursseissa on mukavaa, kun toteutukset voivat olla niin leppoisia. Suullinen kokeemme ennen joulua toteutettiin ryhmänäytelminä, jossa lavastuksena oli pariisilainen kahvila. Esitysten jälkeen joimme kahvia ja söimme macaronseja ja briocheja. Odotukset ovat siis melko korkealla tämän kurssin kohdalla. 
 Kesän Pariisin -matkaa odotellessa.

2 kommenttia:

 1. Onneksi tunnut olevan intoa täynnä, itseäni tekee vain pahaa edes muistella viime kevättä jolloin kävin samoja asioita läpi koulussa ! :D Kaikki kurssit on toki mielenkiintoisia ja tarpeellisia, mutta joskus niissä tuntuu olevan palautus- ja tenttipäivät ihan samoihin aikoihin. Tsemppiä siis!

  Ja eipä tämä viimeinen kevätkään mikään helppo tunnu olevan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä monista asioista innoissani. Mutta tällä hetkellä on kyllä liian kiire. Palautuspäivät ovat ehdottomasti aina yllättävän lähellä toisiaan, vaikka monesti kurssit alkaa ja päättyy tosi eri aikoihin. Hoen koko ajan mantraa, että enää kuukausi ja sitten on tosi helppoa. Vielä ei onneksi tunnu yhtä pahalta kuin joulukuun alussa. Siinä ne 6 tenttiä ja useammat palautuspäivät päälle, se oli painajainen.

   Kiitos ja samoin tsemppejä sinulle!

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...