tiistai 26. elokuuta 2014

Parlez-vous français?

Puhutko ranskaa?

Kosmetiikassa ranska on se kieli. Monet suuret kansainväliset yritykset ovat lähtöisin Ranskasta, kuten megajätti L'Oréal. Muutenkin ranskalaisilla tuotteilla tuntuu olevan hyvä maine. Niissä on jotain glamouria. Monesti ranskalaisuuden vaikutelmaa tavoitellaan, vaikka yritys olisi kotoisin ihan jostain muualta. Esimerkiksi Estée Lauder ja sen alla olevat brändit Clinique ja La Mer. Ja nämähän ovat kaikki amerikkalaisia.

La Mer on tunnettu Créme de la mer merilevävoiteesta, joka on voittanut lukuisia palkintoja.  Pakkaustekstit ovat osittain ranskaksi. Minusta pakkauksen ulkoasu ja merkin nimi tuntuvat hyvin harhaanjohtavilta, mutta ihan viehättävällä tavalla. Olisihan se ihan eri juttu, jos brändin nimi olisikin The Sea. Ei kuulosta kosmetiikalta, eikä ainakaan ylelliseltä kosmetiikalta. Sillä La Mer on oikein luksusbrändi.

Clinique saattaisi myös kuulostaa ikävältä, jos sen nimi olisikin Clinical. Hyvin kliinistä, tulee mieleeni sairaalat. Clinique kuulostaa heti kauniimmalta, ja vähemmän sairaalalta. Estée Lauder maastoutuu hienosti ranskalaisten selektiivisten sarjojen joukkoon, kuten Chanel, Clarins, Lancôme ja Yves Saint Laurent. Ainakin Amerikassa on tajuttu ranskan kielen voima. Olen melko varma, että monet ovat luulleet Estée Lauderin alaisia merkkejä ranskalaisiksi.Nivea on saksalainen kosmetiikkasarja. Kuitenkin ennen pakkausuudistusta, kasvojenhoitotuotteet kulkivat nimellä Nivea visage. Visage on siis kasvot ranskaksi.Ranska on tunnettu hajuvesistään. Usealla tuoksulla on ranskankielinen nimi. Ne saattavat aiheuttaa myös vähän sekaannusta, kuten Chanelin Chance viittaa onneen eikä mahdollisuuteen, kuten englannin kielen kautta varmasti helposti ajatellaan. Pyöreän pullonsa kanssa se on "wheel of fortune" Sen lisäksi, että monet ei-ranskalaiset käyttävät ranskalaisia nimiä, heillä on myös yhdistelmiä, kuten Anna Suin tuoksu  Dolly Girl Bonjour L'Amour!

No mitä tulee sitten ihan itseeni, minä ainakin koen ranskalaisuuden jotenkin vähän parempana kosmetiikassa. Luonnonkosmetiikkasuosikkini ovat myös ranskalaisia. Oikeastaan kun ajattelin, melkeinpä kaikki kosmetiikkasuosikkini ovat ranskalaisia.

Kuten voi varmasti päätellä, ranskan kieli kiehtoo minua paljon. Aloitankin ranskan opinnot koulussa parin viikon kuluttua. Olen kyllä ottanut vähän etumatkaa, sillä innostuin nettiopiskelusta. Sellaisella sivulla kuin Duolingo, voi helposti harjoitella useaa eri kieltä. Suosittelen lämpimästi.

À plus tard!


2 kommenttia:

  1. Haha, enpä ole muuten tullut ajatelleeksi, että itsekin pidän ranskalaista kosmetiikkaa jotenkin vähän parempana. Oikeastaan lähes kaikki suosikit taitavat olla ranskalaisia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tavallaan tosi hassua, mutta ranskalainen kosmetiikka tuntuu vaan jotenkin aidolta ja ylelliseltä.:D

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...