perjantai 16. toukokuuta 2014

Guerlain: La petite Robe noire

Halusin hemmotella itseäni ylellisellä tuoksulla. Ajattelin, että Guerlain on aikuisen naisen ylellinen tuoksu, ja se edustaa rakastamaani Pariisia täydellisesti. Tutkiskelin hieman vaihtoehtoja, ja löysin nuorekkaan La petite Robe noiren. Minulla oli siitä sattumalta näyte. Kesti hetki, ennen kuin totuin sen voimakkuuteen. Innostuin tuoksusta kuitenkin pian, ja nyt se on suosikkituoksuni vanhan suosikkini Diorin J' adoren rinnalla.Guerlainin mukaan  LPRN on Fruity Floral -tuoksu eli hedelmäinen kukkatuoksu. Se on aika tummanpuhuva mustan kirsikan, mustan ruusun, patsulin ja mustan teen vuoksi. Huipussa musta kirsikka, manteli, marjoja sekä bergamotti. Sydäntuoksuna on musta ruusu. Pohjalla on tonkapapu ja  musta tee (Guerlainin sivujen mukaan).

Ostin La petite Robe noire lahjapakkauksen, koska 30ml tuoksu + 75ml vartalovoide tuli edullisemmaksi kuin pelkästään samankokoinen tuoksu. Tuoksupullo näyttää kovin pieneltä, mutta sitä ei voikaan suihkia niin paljon ylle kuin mitä Marc Jacobsin Lolaa tai muita tuoksujani.Tuoksu kesti ihollani reilut 12 tuntia, lakritsi ja ruusu oli selvimmin tunnistettavissa yksittäisistä tuoksunuoteista. La petite Robe noire on mausteisen kirpeän makea tuoksu. Se on hyvin monimuotoinen ja hyvin viehättävä. Olen saanut paljon kehuja siitä.

La petite Robe noire eli pikkumusta on minusta nuorekkain ja trendikkäin tuoksusarja Guerlainilta. Se on Guerlainin nykyisen pääparfymöörin Thierry Wasserin käsialaa. Wasser on niin kutsuttu Guerlainin "spiritual -son". Häntä ennen Guerlainin johtavia parfymöörejä ovat olleet neljä sukupolvea Guerlaineja, mutta hän on Wasser. Wasserin muita kuuluisia tuoksuja ovat esimerkiksi Diorin Addict, Dieselin Fuel For Life For Her ja Lancômen Hypnose.

Tänä keväänä julkaistiin uusi versio, La petite Robe noire Couture EdT. Uudessa tuoksussa on huipussa bergamottia ja vadelmaa, sydäntuoksuna ruusua ja pohjatuoksuna sammal, patsuli, tonkapapu sekä vetiver.Pullossa on jotain viehättävän perinteikästä. Alla kuvassa vertailussa:
punainen oikealla Fol Arôme (1912) ja sen alla keltainen L'Heure Bleue (1912). Jälkimmäinen on yhä tuotannossa. La petite Robe noiret kuvassa ovat olleet tuotannossa 2012 alkaen.
Guerlain aika paljon kierrättää tiettyjä pullojen muotoiluja. Kyllähän niitä paljon päivitetään ja uudistetaan, mutta perinne on säilynyt pitkään. La petite Robe noiresta on vuosien aikana ilmestynyt eri versioita.Jos haluaa tutustua lisää näihin La petite Robe noiren eri versioihin, tässä lista linkeistä.

La petite Robe noire 2009 (parfymööri Delphine Jelk) ja Fragrantican sivuilla
La petite Robe noire Modèle 2/ Madamoiselle Guerlain 2011 ( Thierry Wasser)ja Fragrantican sivuilla
La petite Robe noire Eau de Toilette 2012 (Thierry Wasser) ja Fragrantican sivuilla
La petite Robe noire Extrait de Parfum 2012 (Thierry Wasser)ja Fragrantican sivuilla
La petite Robe noire 2012 (Thierry Wasser) ja Fragrantican sivuilla
La petite Robe noire Mon Eau de Lingerie 2013 (Thierry Wasser) ja Fragrantican sivuilla
La petite Robe noire Couture 2014 (Thierry Wasser) ja Fragrantican sivuilla


Paris Party exclusive EdP ja EdTJos joku saa kuvan, että minä olen hulluna La Petite Robe Noireen, on oikeassa. Mutta tämä bloggaaja on seuraavalla tasolla.

4 kommenttia:

 1. Tämä tuoksu on vain ihana. Itse en tunnista selkeästi yhtäkään sen nuoteista, mutta nenäni tykkää <3. Minun EdP-pullo on myös lahjapakkauslöytö.

  En tosin tiennytkään, että tuoksusta on noin monta versiota. Itse olen bongannut vain kaksi muuta EdP ja EdT:n lisäksi. Tosin olen hiukan sitä mieltä, että ylenmääräinen varioiminen syö alkuperäisen tuoksun "idean" kun tehdään mahdollisimman monta (ja tuottavaa) versiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista variaatioista kaksi on exclusiveja, kahta ei enää valmisteta, yksi on tarkoitettu vaatteille. Suomessa myydään käsittääkseni ainoastaan kolmea ( + vaatetuoksu).

   Olen aika samaa mieltä kanssasi. Mutta olen nyt myös ihastunut siihen Couture --versioon, joten annan tässä tapauksessa varioinnit anteeksi. :)

   Poista
 2. La Petite Robe Noire <3 Mulle oli uutta, että Guerlain kierrättää pullojaan tuolla tavalla. Jotenkin tosi hauska idea, vaikka toisaalta vähän hassu :D Haluaisin niin päästä käsiksi noihin Guerlainin tuoksuihin, joita ei Suomesta saa…

  Harmi, kun en ymmärrä tuota ranskankielistä tekstiä, mutta kyllä noista kuvistakin toisaalta jo näkee, että LPRN-hulluus on iskenyt tuohon bloggaajaan aika kovasti! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulin, että Guerlainin Pariisin myymälän yläkerrassa pääsee tuoksuttelemaan Guerlainin omien tuoksujen tuoksunuotteja. Tekisi niin mieli lentää nyt Pariisiin. :D

   Aloitan ranskan alkeet syksyllä. Ehkäpä jossain vaiheessa ymmärrän, mitä tuo bloggaaja kirjoittaa. Tunnustan kyllä heti katsoneeni Ebayn tarjonnan LPRN oheiskrääsästä. :D

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...