maanantai 30. maaliskuuta 2015

Saippuakauppias

Minulta on kysytty paljon, että haluanko työskennellä selektiivisen kosmetiikan parissa, kun itse käytänkin paljon selektiivisiä merkkejä. Itseasiassa tuoksujen parissa voisinkin työskennellä, mutta pidän itseäni saippuakauppiaana. Ja olen ylpeä saippuakauppias.

Kerroin Brysselin ostosteni yhteydessä, kuinka intohimoisesti olen suhtautunut värikkäisiin palasaippuoihin, jotka tuoksuvat ihanalta. Minulle on tärkeää, että saippua on mieleinen, mutta en pidä itseäni ehkä saippuahifistelijänä. Nyt keittiössäni on ihan Bliw - pumppupullo ja vessassa Method Botanical Garden- nestesaippua ja Nesti Dante palasaippua. Tiedän, että kaunis saippua voi olla todella mielialaa kohentava.



Saippua ei ole edes vain naisten juttu. Miestenkin täytyy käyttää saippuaa. Annoin kerran isoisälleni lahjaksi sypressin tuoksuisen palasaippuan. Muutamaa päivää myöhemmin hän soitti minulle tyytyväisenä, miten ihana havuinen tuoksu levisi koko vessaan palasaippuasta. Minusta on aika suloista, että  saippua voi tehdä yli 70 - vuotiaan miehen iloiseksi. Aika pieni asia. 

Vastaavasti saippua, joka kuivattaa liikaa käsiä, tai haisee hyönteismyrkylle, häiritsee koko ajan. Koulukaverini valitti, kuinka hän ehti jo ensimmäisellä kokeilukerralla kyllästyä uuteen käsisaippuaansa. Kiinnostukseni saippuoita kohtaan on kasvanut ajan myötä. Työssäni yksi lempiasiani on etsiä asiakkaalle oikeanlainen saippua. Niitä löytyy niin jokaiseen lähtöön.

Palasaippuat voivat olla ihanan tuoksuisia, ja tuoksu voi täyttää parhaimmillaan koko kylpyhuoneen. Kauniit palasaippuat ovat hauska lahjaidea pienemmällä budjetilla. Niitä on turvallisempi ostaa myös lahjaksi vähän vieraammillekin tutuille. Hankaluutena tietysti on se, että nestesaippuat ovat aika lailla syrjäyttäneet nuoremman väen palasaippuoiden käytön kokonaan. Erityisesti vanhemmat ihmiset pitävät yhä palasaippuoista. Ekologisena huomiona, palasaippuat kestävät usein pidempään, kuin nestemäiset, sekä niissä on vähemmän pakkausjätettä. Palasaippuoiden laatu tietysti vaikuttaa siihen, kuinka kauan ne säilyvät. Huonot saippuat murenevat, halkeilevat ja mössööntyvät.

Oikeanlaisen saippuan valintaan vaikuttaa moni asia, kuten koostumus (pala, neste, vaahto), tuoksu (tai hajusteettomuus) sekä käyttötarkoitus. Onko saippua keittiössä, kylpyhuoneessa vai vierashuoneessa. Tuleeko saippua omaan käyttöön vai lahjaksi ja tietysti hinta. Hygieniaintoilijoille on Dettolin automaattiannosteleva saippua arjen pelastus. Toimii varsinkin keittiössä hyvin.


Vähän suosikkejani:
Palmoliven uusimmat
 Palvoliven Mediterranean moments saippuat saavat ajatukset Välimerelle. Plussaa edullisuudestaan ja pehmeästä tunteesta iholla. Pakkauksetkin ovat ihan mukavia, ollakseen niin edullisen näköisiä. Palmoliven klassikot (esim. oliivi ja hunajamaito) kyllästyttävät jo arkisuudellaan.

Method
Pidän näistä näyttävistä pakkauksista ja voimakkaista tuoksuista. Saippuat ovat hyvin riittoisia, kestää minulla käytössä useamman kuukauden. Yli 7 euron hinta vähän harmittaa opiskelijaa, mutta ostan Hulluilta Päiviltä.

 Baylis & Harding ja Molton Brown ovat kotoisin Brittien saarelta, ja huumaavien tuoksujen ja kauniiden pakkausten ansioista ne ovat mitä mainioimpia lahjoja,esimerkiksi käsisaipput + käsivoide - setit.



Nesti Dante on firenzeläinen viehättävä merkki. Tuoksut ovat voimakkaita ja kestäviä. Palasaippuat kestävät hyvin pitkään, eivät murene, halkeile ja mössöönny. Valikoima on todella laaja, on hedelmätuoksuja, kukkatuoksuja, eläinkuosipakkauksia, nestesaippuoita ja suihkusaippuoita. Joulusesonkia varten on enkelisaippuoita ja allergisille hajusteeton.



Luonnoskosmetiikasta Madaran ja Dr. Bronner'sin saippuat ovat suosikkejani. Ne ovat kauniin näköisiä ja miellyttävän tuoksuisia.



Marseille - saippuoihin minulla on ihan erityinen suhde. Niin nestesaippuat ja palasaippuat viehättävät minua. Mutta erityisesti värikkäät palasaippuat.



Brysselissä innostuin, kun kosmetiikkaliikeen ikkunassa oli kissasaippuoita, joita ei saa Suomesta. Palasaippuat olivat yhdet suosikkiostokseni reissulta. Perinteinen Le Chat Marseille saippuapala on sitä paitsi aivan huipputuote. Sopii niin hyvin käsien ja vartalonihon lisäksi aroille tekstiileille (silkki, villa jne.), sekä siveltimien ja nahan pesuun.


Vintage mainoskuva saippuasta on minulla keittiön seinällä.


Monet tuntuvat väheksyvän edullisempia ja arkisempia kosmetiikkatuotteita. Mutta juuri pienet asiat pilaavat ja ilahduttavat helpoiten arkea. Tämän vuoksi jaksan intoilla saippuasta.

13 kommenttia:

  1. Hahaa, täällä toinen saippuafriikki! Rakkauteni saippuaan olen perinyt äidiltäni, joka on aina ostanut ihania saippuoita ja suloisia pulloja. Meillä on aina saunassa sekä Sunlight-saunasaippuaa sekä jotain fiinimpää, yleensä Nesti Dantea. Aina kun äiti käy Stockalla, mukaan tarttuu saippuaa. Ostin hänelle synttärilahjaksi Laura Ashleyn todella ylellisen palasaippuan, jota hän ei itse ole raaskinut ostaa.

    Omia suosikkejani ovat nuo Nesti Dantet, Compagne de Provencen tuoksuvat marseille-saippuat (eritoten ne ruskeissa lasipulloissa olevat) ja South of France -merkin palasaippuat. Kuulemma nestesaippuatkin ovat ihania. Niin ja tietty Lush! "Honey I washed the kids!" on niiiiin ihana. Juuri nyt käytössäni on South of Francen Green tea -saippua, jossa on kuorivia vihreän teen lehtihippuja. :)

    Ihana saippua todellakin parantaa elämänlaatua. Huonolla saippualla ärsyttää pestä käsiä, ja ruma pakkausdesignkin mustaa mielen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooh Laura Ashleyn saippuat! Nekin ovat ihania! :D

      Poista
  2. Minäkin olen kovin viehättynyt erilaisista saippuoista! Joskus melkeinpä harmittaa, että saippuat kuluvat niin hitaasti, koska olisi kivaa keritä kokeilemaan mahdollisimman monia erilaisia :) Minulla on aivan tolkuttoman suuret salaiset kätköt palasaippuoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ollut joskus jopa pari eri palasaippuaa vierekkäin käytössä, kun en ole malttanut odottaa edellisen loppumista. :)

      Poista
  3. Saippuoissa on kyllä jotain ihmeellisen kiinnostavaa :) Kohta kylppärin pumppusaippua loppuu, ja saa valita uuden, ihanaa! Mutta en kyllä raaski montaa euroa maksaa, ihan perusmerkeilläkin saa puhdasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perusmerkeilläkin on aika hauskoja vaihtoehtoja. Jopa Bliwillä, joka helposti tuntuu tylsältä. :)

      Poista
  4. Oletko testannut Lush Cosmetics-tuotteita? Heiltä löytyy suuri valikoima käsintehtyjä palasaippuoita. Tuoksut ovat aivan mielettömän hyviä ja ovat myös laadukkaita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen muutamaa kokeillut kyllä. :) Kiitos muistutuksesta!

      Poista
  5. Nesti Dante! ♥ ihana merkki kokonaisuudessaan. Niin, ihana että rakastat saippuoita! Ne ovat niitä pieniä asioita, jotka piristävät kamalasti ja antavat hyvässä tapauksessa luksustunteen. Minun heikkouteni ovat tee, palasaippuat ja parfyymit! (^.^)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saippuat ja parfyymit! <3 Minullekin on kertynyt aika paljon teetä, vaikka juon sitä harvoin. Terre d'Ocin teepakkaukset ovat lumoavia! Kävin vähän rohmuamassa saippuoita ja hajuvettä Pariisista viime viikolla. Tuoksukynttilät ovat muuten myös viimeisimpiä heikkouksiani. En välttämättä edes polta niitä, kun ne ovat niin kivan näköisiä ihan vain koristeinakin. :)

      Poista
  6. Moikka, osaatko kertoa yhtään palasaippuoiden hygieniasta? Miten turvallista on esimerkiksi käyttää palasaippuaa, jos sitä käyttää muutkin? Pumppupullo on tietysti parempi vaihtoehto, mutta onko se palasaippua loppujen lopuksi niin epähygieeninen kuin väitetään? Kerääkö se bakteereja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän sitä yhtä lailla kaikki koskevat likasilla käsillä siihen pumppuun. Muovin päällä monet bakteerit myös viihtyvät hyvin. Mikä tahansa on epähygienisempi kun sitä käyttää useampi. Bakteerien kasvualustana kosmetiikassa on vesi. Palasaippuoissa harvemmin on itsessään vettä, joten kunhan palasaippuaa säilytetään mahdollisimman kuivasti, siinä ei ole bakteereille niin suotuisat olosuhteet.

      Poista
  7. Hei,
    palasaippuat ovat ihan hygieenisä niitä on käytetty iät ja ajat. Niitä löytyy niin ihania.Sitäpaitsi liika hygieenisyys heikentää lasten vastustuskykyä ja lisää allegioita. Voi hyvillä mielin käyttää palasaippuoita.
    T. Riitta

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...