keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Seikkailuja Italiassa

Vietin viime viikolla viimeisen kesälomaviikkoni. Lähdimme maanantaina poikaystäväni ja hänen veljensä kanssa Italiaan. Ensimmäinen päivä kului Roomassa, toisena päivänä vuokrattiin auto ja hurautettiin Toscanaan. Koska matkasin herraseurassa, niin en ihan hirveästi päässyt ostoksille. 



Helsinki-Vantaan lentokentän kaupat ovat muuttuneet vuoden sisällä. Duty Free terminaali ykkösessä on melko samanlainen kuin ennenkin. Siellä on erinomainen valikoima kosmetiikkaa ja hajuvesiä. Hinnat ovat hyvät. Jos haluaa ostaa jotain tiettyä, se melkein kannattaa tehdä heti jo täällä. 

Superihana ja upea uudistus oli Beauty Store - myymälä, jossa on valikoimissa Bobbi Brown, MAC, Origins, La Mer, Jo Malone ja Tom Ford Beauty. Jo Malone viehättää erityisen paljon, sitä ei vielä muualta Suomesta saakaan. Tom Ford on myös hyvä lisä. Elegantteja tuoksupulloja, ja varsin repäisevää markkinointia. La Meriä ei Stockmannin ja lentokentän lisäksi muualla Suomessa myydäkään. Minulla on aika paljon tuttuja töissä lentokentällä, harmi etten heihin törmännyt tällä kertaa. Sen sijaan paluulennolla oli vanha kollegani lentoemäntänä. Oli ihana tavata hänet. 


Roomassa piipahdin Sephorassa sisällä. Se on tilava ja avara, ehdottomasti mukavampi kokemus kuin Pariisin Sephorassa käyminen. Itseasiassa Roomassa on kahdessa hyvässä sijainnissa liikeet (yksi vielä on, mutta aika kaukana). Toinen on Terminin juna-asemalla ja toinen keskustassa Viale Guglielmo Marconi - kadulla risteyksessä.

Kävin myös keskustan Rinascentessä. Siellä on hyvin pieni kemppariosasto, enimmäkseen hajuvesiä. Siitä on jo melkein 7 vuotta, kun olen viimeksi käynyt siellä suuremmassa Rinascentessä Roomassa. Muistaakseni se on samankaltaisempi kuin Firenzen, eli kaikki tavallisimmat selektiiviset sarjat. 

Firezen Rinascentessä on ensimmäisessä kerroksessa valikoimaltaan hyvä selektiivinen kosmetiikkaosasto. Tila on aika ahdas, sillä asusteet on tungettu samaan kerrokseen. Laukut, huivit sun muut kiertää kummallisesti kosmetiikkaosaston. Myyjiä en oikein löytänyt. Yves Saint Laurentin pisteellä oli uutuuksia, joita ei Suomesta vielä saa, ja muutama exclusive tuote, joita olisin ehkä halunnut tutkia lähemmin, tai jopa ostaa. Jäipä nekin tällä kertaa. 

Sienassa on ostoskadulla suuri Kikon liike ja pieni kemikalio, jossa on vähän epätavallisempia hajuvesiä myynnissä. Nistä mainittakoon esimerkiksi Annick Goutal ja caprilainen Carthusia.


Yhteenvetona sanoisin, että Italia ei ehkä ole kosmetiikkashoppailijan ihmemaa. Italiassa ei ole tavaratalokulttuuria, joten kosmetiikkaa myydään lähinnä marketeissa, apteekeissa ja pienemmissä kemikalioissa, joiden valikoimiin kuuluu pääasiallisesti tuoksuja.

Hajuvesiä kyllä myydään aika paljon, ja Italiassa on monia omia mielenkiintoisia tuoksumerkkejä. Uskoisin, että jos kunnolla tonkii, löytyisi myös hauskoja luonnonkosmetiikkasarjoja. Verrattuna esimerkiksi Ranskaan tai vaikka ihan vaan Tallinnaan, kosmetiikkatarjonta yleisesti ottaen on melko köyhää. Voisi tehdä johtapäätöksen, että italialaiset käyttäisivät upeita muotiluomuksia vähällä meikillä, viimeistellen tyylinsä hajuvedellä. Toisaalta tv- juontajista päätellen, se ei taida täysin pitää paikkaansa...

Pienessä Montalcinon kylässä kävin suloisessa apteekissa. Ensimmäisessä huoneessa oli lääkkeitä ja suomalaisistakin apteekeista tuttuja kosmetiikkasarjoja kuten Vichy. Toisessa huoneessa oli hajuvesiä, saippuoita, huonetuoksuja ja vaikka mitä kivaa.





1 kommentti:

  1. hei! törmäsin blogiisi aivan äskettäin sattumalta, ja olen jo aivan ihastunut! juuri sellainen kosmetiikkablogi, jota olenkin kauan etsinyt. luin jo aivan onnessani kaikki tuoksu-tunnisteen alla olevat postaukset läpi.

    no, eipä muuta, minulla on vain tapana jättää kommentti jos satun törmäämään uuteen, kivaan blogiin. ihanaa syksyä! jään innolla lukemaan blogiasi!

    -momo

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...