torstai 14. elokuuta 2014

Estenomin opiskelumahdollisuudet ulkomailla

Blogiini oli päädytty hakusanoilla estenomiksi ulkomailla. Ajattelin muutenkin kertoa lyhyesti, mitä vaihtomahdollisuuksia on. Muutenkin minusta on kiehtovaa perehtyä, missä kaikkialla on vastaavantyylisiä kouluja maailmalla.

Suomessa mahdollisuuksia tosiaan on vähän, kun Turussa lopetettin. Suomenkielistä opetusta on tosiaan ainoastaan Laurea Tikkurilassa.

Laurean kautta pääsee vaihtoon:

Lontoo:
ual: university of arts London, London College of Fashion

Ainakin kosmetiikan kemiaan ja markkinointiin syvennytään Lontoossa todella perinpohjaisesti.

Varsova:


Pariisi:
 (Institut supérieur international du parfum, de la cosmétique et de l'aromatique alimentaire) 
 Jean-Jacques Guerlainin perusti ISIPCAn vuonna 1970. Siinä olisi jo tarpeeksi hyvä perustelu mennä tähän kouluun. Hajuvesien opiskelumahdollisuuksia on hyvin vähän maailmalla. Tuskin tässäkään koulussa mennään yhtä syvälle, kuin mitä esimerkiksi Givaudan - koulussa.

Meillä on ollut koulussa vierailevia luennoitsijoita sekä Varsovasta ja Lontoosta. Toivottavasti joskus vielä Pariisistakin.


***

Googlailemalla "school of cosmetic science" löysin lukuisia kouluja, New Yorkissa oli pari, New Jerseyssa, Toledossa, Australiassa, Taiwanissa... Näiden kanssa koulullamme ei ole vaihtosopimuksia, mutta ihan mielenkiintoista tietää oman alan kouluista muualla maailmassa.

Estenomiopiskelijat voivat suorittaa vaihtonsa myös opiskelemalla liiketaloutta. Niitä kouluja en lähde edes mainitsemaan, sillä vaihtoehtoja on hyvin paljon.

Minun luokaltani yksi lähtee syksyllä Lontooseen, London College of Fashion - kouluun. Muita luokkalaisteni vaihtomaita ovat esimerkiksi Taiwan, Kiina, Kanada ja Italia.

Epäilisin, että suurin osa ulkomaalaisista kouluista on maksullisia, joten suomalaisen voi olla mahdollista päästä opiskelemaan niihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...