perjantai 8. elokuuta 2014

Klassikkotuoksujen päivitetyt tyttäret

Samasta tuoksusta tulee yleensä useita versioita, joskus jopa kausittain, on Daisy - kausituoksuja ja Miss Dior - kausituoksuja. Näiden viidakossa menee helposti sekaisin. Ne ovat yleensä helpon hyviä, helppo myydä, mutta samalla ei niin kiinnostavia ja yllättäviä. Mutta silloin kun tulee vanhasta klassikosta uusi versio, niin silloin olen innoissani.

En yleensä pidä noista alkuperäisistä, mutta minusta ne ovat kiehtovia. Pidän kovasti siitä, että merkit kunnioittavat perintöään, ja tekevät päivitettyjä versioita, jotka sopivat tähän hetkeen.

Guerlainin ja Yves Saint Laurentin orientaaliklassikoista on tulossa syksyllä uutuudet. Black Opium on YSL:n uutuus. Shalimar Shouffle tuli Shalimar Initialin tilalle.

Guerlain Shalimar Souffle de Parfum EdP
Fragrantica

 Bargamotti, sitruuna ja mandariiniappelsiini
Jasmine Sambac ja appelsiininkukka
Valkoinen myski, Intian vanilja, Tahitin vanilja


Alkuperäinen Shalimar on Jacques Guerlainin luoma vuodelta 1925. Inspiraation lähteenä hänellä on ollut keisarin ja Intian prinsessan rakkaustarina. Tuoksu on nimetty prinsessan lempipuutarhan mukaan. Shalimar tarkoittaa sanskritiksi rakkauden temppeliä. 1925 Raymond Guerlainin suunnittelema pullo voitti pääpalkinnon Paris Decorative Arts Exhibitionissa.

Souffle on minun laskujeni mukaan 16. variaatio Shalimarista. Siinä on jonkin verran samoja tuoksunuotteja, kuin mitä alkuperäisessä Shalimarissa, mutta epäilisin sen olevan melko kevyt ja raikas. Pulloon olisin kaivannut jotakin lisää.Yves Saint Laurent Black OpiumFragrantica
"Pink pepper", appelsiininkukka ja päärynä
Kahvi ja jasmiini
Vanilja, patsuli ja setriJean Amic ja Jean - Louis Sieuzac loivat Opiumin 1977. Opiumin nimi aiheutti silloin paheksuntaa (ja varmasti ihastusta). Nykyään se ehkä tuntuu jo vähän muinaismuistolta. Ei mitenkään vaaralliselta. Uudistunut pullo tuli markkinoille 2009, ja se on Fabien Baronin ja Stefano Pilatin käsialaa. 
Olen hyvin innoissani tuosta Black Opiumista. Tuoksunuotit kuulostavat herkulliselta, pullo näyttää upealta ja nimi on ytimekäs verrattuna Opium Vapeurs de Parfumiin. Tästä saisi ihanan joululahjan. Tai tämä olisi ihana pikkujouluihin.


3 kommenttia:

 1. Pääsin eilen tuoksuttelemaan Black Opiumia, ja voi jestas miten ihana ja hyvä se oli! Aivan mahtava. Kahvi ja vanilja toimii mielenkiintoisen hyvin yhdessä, who would have thought! :) Ihan erilainen kuin muut Opiumit (jes!) :) Mä harkitsen sen ostoa itselle joululahjaksi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulin tästä kehuja YSL:n konsulentilta, ja kommentti vaan vahvisti käsitystäni, että tämä tulee olemaan must have! Voih, milloin se tulee kauppoihin Suomessa?

   Poista
  2. Syyskuussa, käsittääkseni! I CAN'T WAIT.

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...